Przepisy

łatwo

1 godzina

4

Składniki:

  • 1kalafior
Sos:
  • ¼ szklanki pasty Tahini VIANDS
  • 3 – 4 łyżki wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki kuminu
  • sól i czarny pieprz

Pieczony kalafior

1. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni.
2. Kalafiora pozbawić liści i dokładnie umyć.
3. Zrobić sos: wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
4. Posmarować kalafior sosem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 50 minut na górną półkę. Jeżeli w piekarniku jest tryb GRILL to można dodatkowo go włączyć.
5. Gorącego kalafiora podawać na stół razem ze świeżym pieczywem lub sałatkami.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.