1. Najpierw przygotuj ciasto. Wymieszaj wszystkie składniki (ciasto powinno mieć konsystencję taką, aby można było ulepić spód tortownicy). Ułóż ciasto w formę do tarty (w Universamie dla Ciebie i dla domu znajdziesz duży wybór przeróżnych foremek!).
2. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut. Ciasto powinno zmienić kolor na złoty.
3. Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i odstaw do ostygnięcia w foremce. Po ostygnięciu ciasta wstawiamy go do lodówki na 1 godzinę.
4. Dla nadzienia zetrzyj skórkę z cytryn na tarce o dużych oczkach.
5. Wymieszaj wszystkie składniki do nadzienia w garnku. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, i ciągle mieszając gotuj do zgęstnienia.
6. Gorące nadzienie wlej na spód wystudzonego ciasta, udekoruj i wstaw do lodówki na minimum 3-4 godziny do zastygnięcia.
Smacznego!