Przepisy

łatwo

50 min

4

Składniki:

4 jajka Invest Michel
240 g roztopionego masła Łaciate
300 g cukru pudru
150 g mąki Szymanowskiej
160 g kakao w proszku Wedel
1 łyżeczki soli
200 g posiekanej czekolady Wedel 64%

Brownie

Brownie to popularne amerykańskie ciasto czekoladowe, wilgotne i intensywne. Zachwycie każdego miłośnika czekolady! Najlepiej smakuje jak jest lekko cieple, z rozpływającą się w ustach czekoladą…mmm…

1. Wymieszać mąkę z kakao i solą.
2. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, cukier, jajka.
3. Połączyć suche składniki z mokrymi i mieszać do momentu, aż powstanie gładka błyszcząca masa.
4. Dodać posiekaną czekoladę.
5. Natłuścić foremkę do pieczenia masłem (wymiary 18×18 cm)
6. Piec Brownie przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C lub do momentu, gdy włożona wykałaczka będzie czysta. Przed pokrojeniem pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.