Przepisy

łatwo

50 min

4

Składniki:

4 jajka Invest Michel
240 g roztopionego masła Łaciate
300 g cukru pudru
150 g mąki Szymanowskiej
160 g kakao w proszku Wedel
1 łyżeczki soli
200 g posiekanej czekolady Wedel 64%

Brownie

Brownie to popularne amerykańskie ciasto czekoladowe, wilgotne i intensywne. Zachwycie każdego miłośnika czekolady! Najlepiej smakuje jak jest lekko cieple, z rozpływającą się w ustach czekoladą…mmm…

1. Wymieszać mąkę z kakao i solą.
2. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, cukier, jajka.
3. Połączyć suche składniki z mokrymi i mieszać do momentu, aż powstanie gładka błyszcząca masa.
4. Dodać posiekaną czekoladę.
5. Natłuścić foremkę do pieczenia masłem (wymiary 18×18 cm)
6. Piec Brownie przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C lub do momentu, gdy włożona wykałaczka będzie czysta. Przed pokrojeniem pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.