Przepisy

łatwo

30 min

4

Składniki:

500 ml jogurtu
500 ml kefiru
2 pęczki botwiny
3 ogórki gruntowe
1 pęczek rzodkiewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Koperek, pietruszka, szczypiorek
Sól, pieprz
3 jajka ugotowane na twardo

Chłodnik

1. Pokroić drobno cebulę i czosnek.
2. Umyć buraczki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Łodygi posiekać.
3. Podsmażyć na patelni botwinę, cebulę i czosnek 7 minut. Ostudzić.
4. Rzodkiewkę i ogórki pokroić w kostkę.
5. Posiekać zieleninę.
6. W dużym garnku wymieszać jogurt, kefir, cebulę, czosnek, botwinę, rzodkiewkę i ogórki.
7. Podawać z krojonymi jajkami i posiekaną zieleniną.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.