Przepisy

łatwo

45 min

8

Składniki:

2 szt. jajek Invest Michel
200 g Tworogu Wieluń
120 g cukru
70 g masła Łaciate
230 g mąki Szymanowska
Brzoskwinie
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto brzoskwiniowe

1. Do miękkiego masła dodać cukier i wymieszać.
2. Dodać jajka, twaróg, wymieszać.
3. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Wymieszać.
4. Formę do pieczenia (24cm) posmarować masłem. Gotową masę wylać do formy.
5. Pokroić brzoskwinie i wyłożyć na ciasto.
6. Piec ciasto 15-30 min. w piekarniku 180C.
7. Gotowe ciasto ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.