Przepisy

łatwo

1 godzina

Składniki:

– 250 g mąki pszennej Szymanowska
– 250 g mielonego twarogu Piątnica
– 100 g cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– ½ łyżeczka soli
– 3 jajka
– 100 g roztopionego masła
– 250 g borówek
– cukier puder

Ciasto z borówkami

1. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Twarogu wymieszać w mikserze z jajkami.
3. Dodać suche składniki. Na końcu dodać masło i borówki
4. Formę wysmarować masłem.
5. Przełożyć ciasto.
6. Piec ok. 40-45 minut w temp.175C. Po wyjęciu z piekarnika schłodzić. Posypać wierzch cukrem pudrem
7. Udekorować borówkami

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.