Przepisy

łatwo

40 min

4

Składniki:

– 2 duże cukinie
– 150 g kaszy gryczanej
– 13 pieczarek
– 2 cebule
– 150 g sera żółtego albo fety
– 3 łyżki musztardy sarepskiej Kamis
– 2 łyżki oleju
– 1,5 łyżki papryki wędzonej Kamis
– 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
– sól, pieprz

Cukinia faszerowana

1. Ugotować kaszę.
2. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wyciąć gniazda nasienne.
3. Cebulę, pieczarki pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju i przypraw.
4. Następnie dodać musztardę oraz pokruszoną fetę (lub ser żółty). Po chwili dodać kaszę i wszystko wymieszać.
5. Przełożyć farsz do wydrążonej cukinii i piec w piekarniku (180C) przez ok. 25 min.

 

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.