Przepisy

łatwo

10 min

3

Składniki:

– 5 pomidorów malinowych
– 1 papryka czerwona
– 1 cebula czerwona
– 2-3 ogórki gruntowe
– 1 ząbek czosnku
– 2 kajzerki
– 1 łyżka octu winnego
– 5 łyżek oliwy Monini
Sól, pieprz, szczypta chili

Gazpacho

Co powiecie na gazpacho? Gazpacho to hiszpański chłodnik z pomidorów, kremowy i aksamitny, z dodatkiem świeżych chrupiących warzyw. Gotowi?

1. Pokroić pomidory w ćwiartki, wyciąż gniazda nasienne.
2. W naczyniu blendera połączyć pomidory, ocet, oliwę, posiekany czosnek, porwaną na kawałki kajzerkę. Doprawić.
3. Całość zblendować na gładką, jednolitą masę.
4. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
5. Chłodnik podawać ze świeżymi warzywami. Przed podaniem skropić oliwą.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.