Przepisy

łatwo

30 min

4

Składniki:

  • marchewka – 200 g
  • mleko – 500 ml
  • mąka  pszenna – 160 g
  • jajka – 1 szt.
  • cukier – 1 łyżka
  • sól – szczypta
  • olej roślinny – 3 łyżki

Naleśniki marchewkowe

  1. Umyj marchewki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj jajko, sól, cukier.

2. Zmiksuj blenderem składniki. Dodaj mąkę, mleko, ponownie dokładnie wymieszaj. Dodaj olej słonecznikowy. Ciasto odstaw na 10-15 minut.

  1. Smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.

Pozostaje tylko zawinąć w nie nadzienie i cieszyć się prostym i  pysznym daniem.

Nadaje się do naleśników:

– masło orzechowe

– pasta czekoladowa

– jabłka z cynamonem

–  twarożek

– owoce

– miód

– grzyby

– szynka;

– łosoś wędzony

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.