Przepisy

łatwo

20 min

4

Składniki:

320 g penne Barilla
2 ząbki czosnku
1 duża cukinia
Oliwa do smażenia
180 g zielonego pesto
120 ml śmietanki 12% Piątnica
Sól, pieprz
200 g mozzarelli Galbani

Penne z cukinią i pesto

Może obiad w stylu włoskim? Dzielimy się z wami przepisem na pyszne penne z cukinią, pesto i mozzarellą. Palce lizać!

1. Posiekać drobno czosnek, pokroić cukinie w małe paski. Usmażyć warzywa na patelni.
2. Ugotować makron wg instrukcji na opakowaniu.
3. Dodać ugotowany makaron do warzyw.
4. Sos pesto wymieszać ze śmietanką i dodać do makaronu z warzywami.
5. Wymieszać i gotować 3-5 minut.
6. Gotowe dania posypać mozzarella (porwaną na kawałki)
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.