Przepisy

łatwo

1 godzina

4

Składniki:

  • 1kalafior
Sos:
  • ¼ szklanki pasty Tahini VIANDS
  • 3 – 4 łyżki wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki kuminu
  • sól i czarny pieprz

Pieczony kalafior

1. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni.
2. Kalafiora pozbawić liści i dokładnie umyć.
3. Zrobić sos: wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
4. Posmarować kalafior sosem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 50 minut na górną półkę. Jeżeli w piekarniku jest tryb GRILL to można dodatkowo go włączyć.
5. Gorącego kalafiora podawać na stół razem ze świeżym pieczywem lub sałatkami.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.