Sposób przygotowania:
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, paprykę słodką, sól i pieprz. Dodaj również sok z połowy cytryny i dobrze wymieszaj składniki, aby powstał aromatyczny sos.
Przygotowane filety z kurczaka umieść w płaskim naczyniu i polej je przygotowanym sosem. Upewnij się, że cała powierzchnia mięsa jest pokryta marynatą. Pozostaw kurczaka na 15-30 minut, aby nabrał smaku.
Podczas oczekiwania na marynowanie, rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury. Upewnij się, że ruszt jest dobrze wyczyszczony i natłuszczony.
Grilluj filety z kurczaka na rozgrzanym ruszcie przez około 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze zarumienione i upieczone. Pamiętaj, że czas pieczenia może się różnić w zależności od grubości filetów.
Wyjmij grillowaną pierś z kurczaka z rusztu i podawaj na talerzu. Możesz udekorować ją świeżymi ziołami lub skropić dodatkowym cytrynowym sosem.