Przepisy

łatwo

2 godziny

5

Składniki:

– 1-1,5 kg schabu wieprzowego bez kości Gobarto
– 2 łyżki musztardy rosyjskiej Kamis
– 1 główka czosnku
– 1 szt. ostrej papryki
– Sól, pieprz

Schab pieczony

1. Schab umyć letnią wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2. Posiekać czosnek. Z ostrej papryki usunąć nasiona, posiekać.
3. Schab natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i ostrą papryką.
4. Posmarować mięso musztardą.
5. Aby mięso było wyjątkowo smaczne i soczyste, proponujemy zastosować rękaw do pieczenia.
6. Mięso marynować 2-4 godziny, najlepiej wstawić na noc do lodówki.
7. Schab piec w temperaturze 180 st. C około 1 godziny, aż będzie gotowy (podczas przekłuwania nożem najgrubszej części schabu powinien pojawić się przezroczysty sok).
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.