Przepisy

łatwo

2 godziny

4

Składniki:

700 g skrzydełek z kurczaka Gobarto
1 pomarańcza
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki oleju roślinnego
Sól

Skrzydełka z grilla

1. Dla marynaty wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Dodać łyżkę miodu i olej roślinny. Dobrze wymieszać.
2. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Drobno zetrzeć czosnek. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
3. Umyć skrzydełka i osuszyć ręcznikami papierowymi.
4. Wymieszać skrzydełka z marynatą, przykryć szczelnie folią i odłożyć do lodówki na minimum 3 godziny.
7. Wyłożyć na rozgrzany grill skrzydełka. Grillować ok. 20-30 minut. Skrzydełka można co kilka minut obracać na drugą stronę, by były równomiernie dopieczone.
9. Pyszne i rumiane skrzydełka z kurczaka gotowe! Podawać z ulubionymi sosami i świeżymi warzywami.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.