Przepisy

łatwo

5 min

Składniki:

– 100 g cukru pudru
– 12 szt. biszkoptów Savoiardi (w naszych sklepach w super cenie – 6,19 zł/opak.)
– 80 ml gotowej mocnej kawy instant
– kilka kropli aromatu migdałowego
– 300 g sera Mascarpone Piątnica
– 250 ml śmietanki 30% Łaciate (w naszych sklepach w super cenie – 7,19 zł/szt./500ml)
– 2 pomarańcze
– 100 g czekolady mlecznej albo gorzkiej Wedel
Owoce do dekoracji

Tiramisu

1. Zetrzeć skórkę z pomarańczy, wycisnąć sok.
2. Do kawy dodać skórkę pomarańczy oraz aromat.
3. Ubić razem mascarpone, śmietankę, cukier puder oraz sok z pomarańczy.
4. Na dno słoików wyłożyć 3 łyżki kremu.
5. Biszkopty zanurzyć w kawie i po kolei wykładać na krem.
7. Na warstwę biszkoptów znowu nałożyć 2-3 łyżki kremu, następnie warstwa biszkoptów i znowu krem.
8. Zetrzeć czekoladę na tarcę o małych oczkach i posypać deser.
9.Gotowe tiramisu udekorować owocami. Przed podaniem schłodzić w lodówce ok. 2 godzin.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.