Przepisy

łatwo

20 min

2

Składniki:

1 szt. naturalnego tofu Lunter (w naszych sklepach w super cenie – 4,19 zł)
3 łyżki mąki kukurydzianej Bio Planet
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki syropu z agawy
2-3 ząbki czosnku
1 cm imbiru
Olej do smażenia
Sezam, szczypiorek

Tofu w sosie sojowo-imbirowym

Mamy dla Was przepis na przepyszne tofu w sosie sojowo-imbirowym! Najlepiej smakuje z ryżem basmati oraz posiekanym szczypiorkiem.

1. Pokroić tofu w kostkę i obtoczyć w mące ze wszystkich stron.
2. Na rozgrzany olej wyłożyć tofu i smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
3. Wycisnąć przez praskę czosnek i imbir (albo zetrzeć na tarce o drobnych oczkach)
4. W miseczce wymieszać sos sojowy, syrop oraz czosnek i imbir.
5. Przełożyć tofu na czystą patelnię.
6. Do tofu dodać sos. Smażyć, mieszając 3-5 minut.
7. Gotowy tofu posypać sezamem i szczypiorkiem.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.