Przepisy

łatwo

20 min

6

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej Basia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
½ łyżeczki soli
½ szklanki musu z jabłek Bobovita
½ szklanki cukru albo syropu z agawy
10 łyżek oleju
Czekolada posiekana 100 g Wedel 64%
Ulubione bakalie

Wegańskie ciasteczka

1. Wymieszać wszystkie suche składniki.
2. Dodać olej, cukier, mus jabłkowy. Dokładnie wymieszać.
3. Na koniec dodać czekoladę i bakalie.
4. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia .
5. Uformować z ciasta małe ciasteczka.
6. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni C) 13-15 min.
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.